miercuri, 2 septembrie 2009

Bucati din carti

"...Nu mai era decat moartea acum.
Nu am facut nimic.Am asteptat.Stralucirea de apoi,galbenul cel mai palid,apoi un verde slab emanand luminaapoi un albastrulimpede ca de vitraliu cuprins in cerul de deasupra imensitatii muntoase ce se intidea catre vest.Am asteptat,am asteptat.(...)Am asteptat acea vointa,acel moment de intuneric sa vina sa-mi ridice piciorul care sa se lase in jos;nu puteam.Aveam tot timpul senzatia ca sint urmarit,ca nu eram singur,ca jucam o scena in fata cuiva,ca gestul se putea face numai daca era spontan,pur si moral.Caci pe masura ce se lasa noaptea racoroasa,intelegeam mai bine ca ceea ce incercam eu sa comit nu era o fapta morala,ci una fundamental estetica,urma sa-mi curm viata senzational,cu smnificatie,cu insistenta.Eu cautam sa realizez moartea lui Mercutio,nu o moarte adevarat.O moarte memorabila,nu moartea printr-un adevarat suicid care face ca totul sa dispara.
Si vocea,si lumina,si cerul."
John Fowles - Magicianul (I,8)

P.S. Multumesc Nina,multumesc Cristian!

2 comentarii:

nina spunea...

cu multa placere copile. Cristian cum a vazut cartea a zis: "Ïmi permiti sa i-o dau copilului astuia?" Nu erai de fata dar am stiut ca e vorba despre tine. :)

sabina spunea...

@nina: cand eram mica nu-mi placea deloc sa-mi zica cineva"copil".acum...imi vine sa plang.si e cu atat mai minunat cand o spun oamenii frumosi!:)

Trimiteți un comentariu