joi, 8 ianuarie 2009

Tastez numele tau, si mii de pagini imi vorbesc despre tine,si tu nu esti nicaieri Fat-Frumos

fumul negricios imi invaluie glezna stanga.mii de picaturi azurii imi ploua pe trup si visele prind forma.e lumea mea de basm,pe care am inceput sa o construiesc,de data asta cu tine.la mii de kilometri departare,iubirea prinde contur.e undeva,in ceata,si incet incet ia forma ta.e o iubire inalta,uscativa,dreapta.e tunsa scurt,si parca are o idee de cresta.imi placea mai mult inainte,creata.dar e bine si asa.ochii ii sunt parca albastri,desi,am dat repede un search pe google si pareau in poze mai degraba gri.iubirea asta,care inca e la mii de kilometri departare,e tare frumoasa.iubeste mult,scrie proza,poezie,eseu,canta,e vesnic indragostita.
ca prin farmec ceata dispare,si desi atat de departe o vad atat de clar.numai ca fumul ce s-a mutat de pe glezna stanga si pe piciorul drept,ma cuprinde aproape in totalitate,si acum imi acopera ochii.iubirea n-a reusit sa ma zareasca nici macar in clipa cand eu am vazut-o atat de clar.ochii i s-au obisnuit lent cu infinitul din fata,si intre timp eu m-am transformat in ceata.
legea firii e dureros de nedreapta;oamenii si ingerii nu se pot vedea in acelasi timp,nu au voie sa se priveasca in ochi.
cu ochii mici,mici,incerc sa zaresc macar o umbra si ma indrept spre tine.ici si colo incep sa apara oameni,cladiri,masini si visul mi se distruge.
te vad mai clar ca niciodata.ma opresc,ma ciupesc cat pot de tare incercand sa ma trezesc.nu,esti tu.atat de ocupat cu bancomatul ala,cu zambet metalic.m-as fi oprit sa-ti zic ceva,dar ma intreb cate femei inaintea mea ti-au zis doar azi,acelasi lucru?merg mai departe,imping cu putere usile cladirii de birouri,si ma tot gandesc la tine.dar tu ai ramas tot acolo,in fata bancomatului,cu fularul ala mare si albastru(sau gri?)infasurat strengareste la gat.
la jumatatea drumului ma opresc,o iau la fuga in sens invers pe scari,si ies sa te caut.trebuie sa ma vezi,vreau sa-ti spun ca...nu mai esti.de ce?de fapt,doar nu era sa stai o vesnicie in fata bancomatului,asteptandu-ma pe mine.n-o sa stai nicaieri sa ma astepti o vesnicie.habar n-ai de mine.
visez sa fiu "femeia in boxeri si tricou alb.nemachiata si somnoroasa care iti ofera Zambetul in crucea diminetii.".as vrea sa vad cum arata bucataria ta,sa-mi arati cum stii tu sa iubesti.si tu nici nu stii ca stai atat de aproape de mine.si ma enerveaza ca milioane de femei viseaza la tine,si alte cateva zeci iti scriu zilnic...
"Tastez numele tau, si mii de pagini imi vorbesc despre tine
Si tu nu esti nicaieri Fat-Frumos"