sâmbătă, 6 septembrie 2008

septembrie...cu mireasma de dragoste si minciuni de decembrie

cel mai mult imi place la tine...cum minti.
retraiesc firul aceluiasi film cu final tragic,petrecut nu cu mult timp in urma.ai exact aceeasi constitutie,aproape muschiuloasa,aceeasi ochi,acelasi zambet si exact acelasi stil...aseara am auzit"iubita"si instantaneu am avut un deja-vu,pe care de fapt l-am trait cu adevarat.mi-ai zis exact acelasi vorbe...cu ochii,cu zambetul,ca-s misterioasa,ca nu vrei sa plang si sa sufar,ca nu-ti place sa minti,si m-ai ales,ca te-a sunat sora-ta.stiu ca minti,si tu stii si mai bine ca...stiu.dar ma prefac in continuare si-ti dau senzatia ca te cred,desi e mai mult decat evident.
ne mintim unul pe altul si e minunat.asa traim o minciuna,si nu adevarul,care m-ar demoraliza din nou,si nu am deloc nevoie de asta.
esti ca un premiu pe care l-am primit pentru rabdare.esti ceva ce mi-am dorit si acum...aproape am.
ma bucura de asemenea statutul tau,cu acte in regula.asta imi da,mie,libertatea sa ma indragostesc si de altcineva,sa iubesc de doua ori.
tu stii la fel de bine ca ce se-ntampla nu-i real,iar eu astept ca soarta sa aleaga un final fericit pana la urma,indiferent pentru cine.tu ai zis ca dupa o cearta iubirea e ca prima data...si tu de asta ai nevoie...o cearta al carei motiv voi fi eu.au fost motive si inainte de mine si sigur vor fi si dupa,diferenta o face doar intensitatea...
dar nimic din toate astea nu ma fac sa-mi doresc sa ma ridic de la masa de joc.pentru ca prezenta ta ma face din nou umana si-mi confirma ca inca mai pot sa ma indragostesc.
iti dai seama ca ne folosim unul pe altul?tu ai nevoie de ceva nou si eu am nevoie de cineva,nu neaparat de tine.o sa te tin in preajma pana apare altceva,sau o sa pleci tu primul.important este ca la scurt timp dupa ce va incepe se va si sfarsi.
si pentru ca-mi esti drag,o sa-ti zic un secret...stii ca inainte de tine ma indragostisem deja de altcineva?si inca mai sunt indragostita,doar ca astept sa se intample exact ce sa intamplat cu tine...sa-l fac pe el sa vina,nu sa fiu eu"cuceritoare".cu tine am cam reusit,asa-i?
cum ziceai?vorbim la telefon,azi maine poate ne vedem saptamana viitoare...deci nu ne vedem in week-end-uri,asa-i?
pai atunci,citeste asta...se potriveste la fix:la inceput fata iti acorda miercurea(in nici un caz sambata,cand se duce la bunica-sa la tara),iar tu pricepeai ca sambata era ocupata cu altul,la care tinea mai mult decat la tine.Lucrul acesta ti se parea normal si nu numai ca nu te deranja,dar te facea sa te duci foarte calm la intalnire.Apoi se intampla sa-i dai fetei tot programul peste cap,la fel ca o boala ivita din senin,si se apropia din nou sambata,iar acum invingatorul erai tu,spre disperarea celuilalt,a celui parasit.iar dupa asta puteai pierde din nou avantajul,si fata te putea programa iarasi miercurea,ba chiar martea,pana ce te scotea de tot din calendar.sau puteai fi tu in situatia exceptionala de ai oferi fetei miercurea,iar cand ea te intreba"dar sambata?",tu sa-i raspunzi ca sambata ai o sedinta la ambasada,si ea intelegea ca ai pe alta la care tii mai mult,dar nu spunea nimic,isi accepta soarta si astfel astepta cu mai multa nerabdare intalnirea,cu speranta ca-si va detrona rivala.
eu nici macar n-o sa te intreb de sambata,si cu atat mai putin de duminica,iar aceasta bursa a intalnirilor va continuatot asa,ca un joc ametitor si minunat.

valente pentru fiecare

frumos.mult.putin.iubire.fericire.mare.albastru.usor.infinit.urat.minciuna.dulce.exagerat.mic.infim...toate astea sunt adjective,care la prima vedere au acelasi inteles.le folosim des,in fiecare zi.practic,pentru fiecare dintre noi exprima altceva.toate cate le-am enumerat si miile care mai sunt au valente diferite in ochii fiecarei fiinte cerebrale.intotdeauna normalul are granite variabile.fericirea se gaseste in orice.tine doar de perspectiva,de punct de vedere si de aspiratii.
exemplul cel mai la indemana,oamenii din metrou pe care ii vad in fiecare zi.
astazi,o fiinta blonda se bucura de niste creioane colorate pe care le scoate prietena asezata pe un scaun langa.scoate o foaie din geanta si incearca toate culorile pe care tocmai le-a primit cadou.toti cei care vad zambesc.pana cand blonda ii pune mana pe picior fetei de langa si ii da o casca invitand-o sa se bucure de aceeasi melodie.toata lumea intoarce privirea,dar cand se saruta incet pe buze pe chipul fiecaruia se intipareste o grimasa...imi dau seama ca aici normalul are valente complet diferite.pentru ele este ceva firesc,pentru restul,nu.
un minoritar isi bucura privirea cu doua pustoaice,una bruneta,alta blonda,ale caror trupuri sunt fin conturate de forme pline,neexagerate,si isi ia ochii din cand in cand de la ele,si atunci doar ca sa se oripileze de iubirea fetelor de langa mine.
o alta tanara se bucura de paginile revistei"Femeia".imi dau seama ca asta ii umple sufletul pentru ca zambeste neincetat in timp ce parcurge atent randurile paginilor.
iar pentru un tata grizonat pare norma ca fiica-sa,care nu are mai mult de 9 ani,sa poarte oja mov,pantofi negri cu paiete,un tricou si o curea galbena,iar de sub talia blugilor exagerat de evazati sa i se iveasca niste chiloti din dantela,rosii.
dar parca totusi eu sunt cea mai fericita.Evanesence imi soptesc "Hello"iar Rammstein imi marturisesc pasionati"Te quiero puta"!
pentru mine fericirea de sambata e pana si faptul ca ma duc la serviciu iar dupa,tot restul week-endu-lui il petrec cu ada milea.
poate ca asta e normalul si fericirea pentru mine...