vineri, 17 octombrie 2008

fetita se plimba desculta pe malul marii si imprastie cu degetele-i micute spuma albicioasa ce ramane in spatele apei...valurile furioase ce-i izbesc din cand in cand picioarele firave nu o sinchisesc apropae deloc!scoate din cand in cand un chiot si rade cu pofta!
incet incet descopera senzatia minunata pe care i-o provoaca apa ce se prelinge pe trupul ei!o picatura de mare ii atinge buza de sus si indrazneste sa o guste...ce gust ciudat are!n-a mai baut niciodata apa din-asta!
se apleaca sfioasa,atinge cu varful degetelor valul care se apropie primul vijelios catre mal,si apoi gusta,pentru a se convinge ca e acelasi gust de mai devreme,un gust parca sarat!
intoarce doua secude capul si arunca o privire parintilor care stau sub umbrela mare si alba,la vreo 10 metri departare de locul unde se afla ea!apoi brusc alearga,incercand sa prinda valul pe care la gustat!dar el se duce departe,si ea dupa el!
fetita e prea mica si nu stie sa inoate...
acum,s-a facut mare si a invatat sa scrie!ii trimite cand si cand scrisori mamei si-i povesteste aventurile ei!
i-a povestit de delfinul Mondi,cu care s-a imprietenit din prima clipa si care ii arata minunatiile adancurilor!a vazut bacuri de pesti,galerii de coral,mii de scoici de perle si alge ciudate!
batranul rege rechin,o aseaza in fiecare seara pe genunchii lui si-i spune povesti minunate!pana acum i-a spus istoria marilor,a tuturor speciilor de pesti,a castelului in care traiesc si acum au ajuns la cele cu sirene!abia asteapta sa le auda,mai ales ca sirenele sunt prietenele ei!in fiecare dimineata se joaca cu ele,se plimba pe langa castel,ii impletesc cosite si i-au facut un leagan din alge!
fetita mai are o barcuta,facuta din alabastru si batuta in perle negre!cu ea se plimba ziua prin castel,cand are Mondi treaba,si canat la micuta mandolina pe care a primit-o cadou de la un guvid!
acum,tot ce-si mai doreste este un toiag din os de orca,asa cum are regele!
noaptea la culcare sotia regelui,care e o fermecatoare meduza,o pune in patul ei,o frunza de nufar,si o inveleste cu o petala de floare!
fetita e fericita si cel mai mult ii place gustul sarat al apei...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu