sâmbătă, 6 septembrie 2008

valente pentru fiecare

frumos.mult.putin.iubire.fericire.mare.albastru.usor.infinit.urat.minciuna.dulce.exagerat.mic.infim...toate astea sunt adjective,care la prima vedere au acelasi inteles.le folosim des,in fiecare zi.practic,pentru fiecare dintre noi exprima altceva.toate cate le-am enumerat si miile care mai sunt au valente diferite in ochii fiecarei fiinte cerebrale.intotdeauna normalul are granite variabile.fericirea se gaseste in orice.tine doar de perspectiva,de punct de vedere si de aspiratii.
exemplul cel mai la indemana,oamenii din metrou pe care ii vad in fiecare zi.
astazi,o fiinta blonda se bucura de niste creioane colorate pe care le scoate prietena asezata pe un scaun langa.scoate o foaie din geanta si incearca toate culorile pe care tocmai le-a primit cadou.toti cei care vad zambesc.pana cand blonda ii pune mana pe picior fetei de langa si ii da o casca invitand-o sa se bucure de aceeasi melodie.toata lumea intoarce privirea,dar cand se saruta incet pe buze pe chipul fiecaruia se intipareste o grimasa...imi dau seama ca aici normalul are valente complet diferite.pentru ele este ceva firesc,pentru restul,nu.
un minoritar isi bucura privirea cu doua pustoaice,una bruneta,alta blonda,ale caror trupuri sunt fin conturate de forme pline,neexagerate,si isi ia ochii din cand in cand de la ele,si atunci doar ca sa se oripileze de iubirea fetelor de langa mine.
o alta tanara se bucura de paginile revistei"Femeia".imi dau seama ca asta ii umple sufletul pentru ca zambeste neincetat in timp ce parcurge atent randurile paginilor.
iar pentru un tata grizonat pare norma ca fiica-sa,care nu are mai mult de 9 ani,sa poarte oja mov,pantofi negri cu paiete,un tricou si o curea galbena,iar de sub talia blugilor exagerat de evazati sa i se iveasca niste chiloti din dantela,rosii.
dar parca totusi eu sunt cea mai fericita.Evanesence imi soptesc "Hello"iar Rammstein imi marturisesc pasionati"Te quiero puta"!
pentru mine fericirea de sambata e pana si faptul ca ma duc la serviciu iar dupa,tot restul week-endu-lui il petrec cu ada milea.
poate ca asta e normalul si fericirea pentru mine...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu